четвер, 3 липня 2014 р.

Дива природи








23/03/2018
Випав жовтий сніг











02.02.2017
 Сонячний вітер запалив іскристі полярні сяйва


13.09.2016




25.04.2016
   Мама-кішка прихистила новонароджених білченят











18.04.2016




19.03.2016
Зливовий сніг






05.01.2015


Замерзаючий дощ

ИзображениеЗамерзаючий дощ – явище незвичайне й дуже гарне . Дерева й кущі перетворюються на казкові кристали, серед яких не знайдеться жодного однакового. Весь світ навколо стає незвичайним, чарівним, їм хочеться захоплюватися, фотографувати, не перестаючи, і потім передавати цю красу іншим.
Побачити Замерзаючий дощ нелегко, хоча відбувається він у багатьох місцях, але вимагає спеціального збігу погодних та природних умов. Найбільш підходящі умови для того, щоб зіткнутися з цим природним явищем складаються в кінці осені на північному сході Сполучених Штатів Америки, в районі Великих озер. Хоча район цей і знаходиться на широті Криму, з півдня доступ теплим повітряним течіям перегороджують, хоча й невисокі, але суцільні гірські масиви, а з півночі, з боку Канади, простори до самої Арктики залишаються плоскими, і відкриті холодним північним вітрам. До того ж оточення безкраїх просторів прісної води, сприяє створенню того сирого і нестабільного мікроклімату, який носить тут назву «озерний ефект».
 Однак Замерзаючий дощ може спостерігатися в інших місцях. Навіть, наприклад, його спостерігали на самому півдні США на Міссісіпі. А торік він завдав чималої шкоди Москві і Московській області. У нашому регіоні природні явища такої високої інтенсивності найбільш часто спостерігаються в холодну пору року  на всій території України. Замерзаючий дощ часто супроводжує знаменитий новоросійський північно-східний вітер – бору.
Звідки ж береться крижаний дощ. Корото відповімо на це питання. Час від часу на самому початку зими при русі теплих атмосферних фронтів (циклонів) в природі виникає така ситуація, коли біля земної поверхні зберігається шар холодного повітря, з температурою нижче нуля, в той час як вже на зовсім невеликій висоті температура залишається позитивною. Хмари, пропливаючи в теплому повітряному шарі, створюють дощ, який проходячи через шар холодного повітря, досягаючи земної поверхні, дерев, будинків або інших предметів, миттєво перетворюється на кірку з льоду. Іноді це звичайні дощові краплі, схожі з тими, які ми частенько бачимо в теплу пору року, такий дощ зветься переохолодженим.Трапляється й так, що сама крапля дощу перетворюється на тверду капсулу. При ударі об будь-яку тверду поверхню капсула ця руйнується і також стає крижаною кіркою. Це явище носить назву замерзаючого дощу. Найчастіше можна спостерігати і переохолоджений, і замерзаючий дощ одночасно. А утворення щільного шару льоду на грунті і на предметах в результаті замерзання дощових крапель, а також сильного туману називається ожеледь.
Часом його товщина може досягати десяти сантиметрів, і тоді таке явище прирівнюється до стихійного лиха, бо через важкість утвореної крижаної кірки ламаються гілки дерев, обриваються електропроводи. Іноді під вагою льоду падають навіть опори і стовпи електропередач. Враховуючи ймовірні негативні результати утворення ожеледі, це явище вимагає дуже точного метеорологічного прогнозування і своєчасного попередження.
Бережіть себе!!!



 30.12.2015

Зимові чари на склі


 09.12.2015



05.12.2015
       
У Італії вивергається старовинний вулкан Етна. В небо викидає лаву та стовпи попелу. Сірим пилом накрило сусіднє місто Мессіна і довелося закрити аеропорт на італійському материку.
Сама вогняна гора розташована на острові Сицилія. Це - найвищий діючий старовулкан в Європі. Його жерло досягає трьох тисяч і трьох метрів у висоту. Активність він почав проявляти ще з минулого тижня, але виверження сталося лише зараз.


16.11.2015

 Квіти під першим снігом 2015- 2016 року

















04.11.2015 
Осінні явища























03.09.2015








27.08.2015





26.08.2015 Умови проростання насіння (всередині плоду)







Проростання насіння в плодах
















26.06.2015
Торнадо в Дніпропетровську.  
За словами очевидців, діаметр торнадо був приблизно 100 метрів. Від смерчу постраждало село Волоське, яке розташоване недалеко від обласного центру.

01.05.2015
Приклади мутаційної мінливості




Ожеледиця


17.02.2015 

А на вікні розквітали квіти



А на вікні розквітали квіти, Відчуваючи подих тепла, Їх хотілося жити й радіти, Їх холодна зима не знайшла. Розквітали квіти барвисто, Як візерунки зимові на склі. Сніг кружляв і падав на місто І заковані глибоко чари землі. Хай співає вам вітер сонливо Променисті квіти тендітні, Я від того безмежно щаслива Що до мене ви такі привітні.






14.02.2015 Іній





Зливовий сніг  (28.01.2015   09:06)

Зливовий сніг - це рясні тверді опади, які випадають з купчасто-дощових (щільних) хмар, в основному в холодну пору року. Триває зазвичай він не дуже довго, до 1-2 годин (частіше до півгодини). Досить швидко випаровується, оскільки має невелику щільність.
На запитання: «Зливовий сніг: що це і як він утворюється?», Можна відповісти таким чином. Шари атмосфери, в яких утворюються хмари, мають температуру -5, -7 градусів, а через недостатню кількість тепла біля землі (для того щоб пройшов сильний дощ) і виникає це природне явище.

























 Новорічний гість








 Льодяний дощ  (15.11.2014)

 
У осінньому саду  зацвіла анемона дібровна (05.11.2014)

 
Ахінацея (приклад мутаційної мінливості) (21.07.2014)









20.06.2014













Немає коментарів:

Дописати коментар